Informatie BHV cursus (Herhaling) "Bedrijfshulpverlener"

Inleiding
De ARBO-wet is ooit in het leven geroepen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Bedrijven zijn daarom nu wettelijk verplicht om een bedrijfshulpverleners in dienst te nemen. Daarnaast moeten bedrijven ook bepaalde voorzieningen hebben.

Expertisegebieden BHV
1. Eerste hulp met spoed;
2. Eerste help van niet-spoedeisende gevallen;
3. Brandbestrijding;
4. Evacuatie;
5. Communicatie;
6. Reanimatie door middel van het AED-apparaat.

Voor wie is het bedoeld?
Voor mensen die een opfrisbeurt willen. De BHV herhalingscursus is puur opgezet voor mensen die al een diploma hebben, maar de stof nog een keer willen doornemen.

Einddoel
1. Het kunnen leveren van levensreddende hulp bij situaties zoals reanimatie, bloedingen tegenhouden en het vervoeren van eventuele noodlottigen;
2. Het kunnen bestrijden van een brand in beginfase;
3. Het kunnen voorkomen en beperken van ongelukken;
4. Kunnen ontruimen en alarmeren van het hele bedrijf bij situaties die daar om vragen;
5. Communiceren met hulpverleningsinstanties en deze ontvangen.

Inhoud van de BHV herhalingscursus
01. Levensreddend handelen;
2. Brandbestrijding en evacuatie.

Aantal deelnemers:
Open inschrijving is mogelijk. Per cursus maximaal 15 cursisten en minimaal 10.

Diploma
De BHV herhalingscursus wordt verzorgd door R.T.O. ArboTotaal B.V. en is voor mensen die al in het bezit zijn van een diploma. De cursus beslaat één dag of twee dagdelen. Ook in de avonduren kan de cursus worden gevolgd. Praktijkervaring beslaat uit een belangrijk deel van de cursus. Aan het einde krijgt de cursist een herhalingscertificaat uitgereikt van het NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening). Jaarlijks krijgen oud-cursisten een herinnering van de BHV herhalingscursus. Een BHV herhalingscursus houdt de kennis immers op niveau.

Studiestof
R.T.O. ArboTotaal is aangesloten bij het NIBHV. Er wordt dan ook louter studiemateriaal gebruikt die zijn uitgegeven door het NIBHV. De NIBHV is opgericht door het Nederlandse Instituut Brandweer en Rampbestrijding (NIBRA) en het Oranje Kruis. Hierdoor zijn de cursisten gegarandeerd van de allerbeste kwaliteit.

Cursusduur
Eén dag of twee dagdelen in de avond. De nadruk zal liggen op levensreddend handelen, brandbestrijding, evacuatie en communicatie.

Prijzen
De kosten zijn voor de gehele cursus, dus inclusief leerboek en examens, en het gebruik van blusmiddelen.

De kosten zijn op aanvraag beschikbaar.

Locatie van de cursus
U kunt de BHV herhalingscursus volgen bij ons Arnhem, maar het kan ook bij uw bedrijf zelf of regionaal. Bij aanmelding van minimaal 10 cursisten kan de cursus zelfs worden aangepast naar wens, en kan de cursus worden gehouden op de locatie die u wilt.

Mogelijkheden
Mocht uw interesse gewekt zijn, dan kunt u contact opnemen voor meer informatie en verdere toelichting. Wij geven u graag de mogelijkheden door, en kunnen u ook meteen kosteloos en vrijblijvend een offerte doen toekomen.

Hoofdmenu

Contact gegevens

Matjeskolk 9
7037 DZ Beek
Nederland

Telefoon: +31316532908 ( b.g.g. ) +31629516201
Email: info@bhvcursus.com