Inleiding
Ongelukken op het werk kunnen altijd voorkomen. Met de nadruk op "voorkomen". Werkgevers zijn wettelijk verplicht de BHV cursus (bedrijfshulpverlening) op te zetten volgens de ARBO-wet. Met een BHV cursus (bedrijfshulpverlening) kunnen schade en letsel zo goed mogelijk voorkomen worden op het werk. Dat is een fijne gedachte voor zowel de werkgever als de werknemer.
Scholing/Taken BHV
1. Eerste hulp verlenen;
2. Bestrijden en beperken van brand;
3. Evacuatie;
4. Communicatie.
Voor wie
De opleiding BHV cursus (bedrijfshulpverlening) is er voor bedrijfshulpverleners van instanties en bedrijven, die beter in hun werk willen worden. Het lesmateriaal is puur afhankelijk van het bedrijf. Elk bedrijf steekt immers anders in mekaar, situaties zullen per bedrijf dan ook verschillen. Om de BHV opleiding met succes te doorlopen en af te ronden is een beheersing van de Nederlandse taal,
in woord en geschrift, afdoende.
Doel:
1. Het verlenen van niet-spoedeisende eerste hulp bij ongevallen;
2. Het kunnen bieden van eerste hulp: zoals reanimatie, het stelpen van bloedingen en het vervoeren van slachtoffers;
3. Het bestrijden en beperken van een brand in de beginfase;
4. Het voorkomen van bedrijfsongevallen;
5. Alarmeren en evacueren van het hele bedrijf bij een noodsituatie;
6. Opvangen van instanties die hulpverlening bieden en het algemene contact met deze instanties;
7. Het leren gebruiken van het AED-apparaat voor reanimatie.
Opbouw van de cursus
Organisatie van de bedrijfshulpverlening ondergebracht in:
1. Levensreddend handelen;
2. Brandbestrijding en evacuatie.
Aantal deelnemers:
Open inschrijving is mogelijk. Per cursus maximaal 15 cursisten en minimaal 10.
Certificering:
De basiscursus BHV, door R.T.O. ArboTotaal B.V. gegeven, is een professionele opleiding die uw personeel klaarstoomt als bedrijfshulpverlener. Aan het eind van het traject hebben zij het officiële diploma van de NIBHV(Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening). De cursus wordt gegeven in twee hele dagen of vier dagdelen. De dagdelen kunnen ook s' avonds worden gevolgd. Het examen bestaat uit een schriftelijk en een praktisch deel, waarbij de praktijk ook wordt gepraktiseerd in de cursus. Aan het eind van elke dag, of twee dagdelen, wordt er examen gedaan in brandbestrijding/evacuatie en levensreddende situaties. Hiervoor ontvangt de cursist deelcertificaten. Bij voldoende resultaat wordt het diploma Bedrijfshulpverlener aan de cursist gegeven.
Onze cliënten krijgen tevens jaarlijks een herinnering om de cursus te herhalen in twee dagdelen. Zo is de cursist altijd op de hoogte van de laatste trends en is de kennis altijd accuraat. Het opfrissen van de kennis kan immers nooit kwaad.
Studiemateriaal
R.T.O. ArboTOTAAL is aangesloten bij het NIBHV. Er worden dan ook leermiddelen gebruikt die zijn uitgegeven door het instituut. De NIBHV is opgericht door het Nederlandse Instituut Brandweer en Rampbestrijding (NIBRA) en het Oranje Kruis. Zo bent u verzekerd van de beste lesstof op de markt.
Cursusduur
Dag 1 of twee dagdelen: Levensreddende handeling inclusief examen.
Dag 2 of twee dagdelen: Brandbestrijding en evacuatie inclusief examen.
Prijskaart
De kosten zijn voor de gehele cursus, dus inclusief leerboek en examens, en het gebruik van blusmiddelen.
De kosten zijn op aanvraag beschikbaar.
Locatie
U kunt de cursus volgen in Arnhem, maar het kan ook in-company of regionaal. Bij aanmelding van minimaal 10 cursisten kan de cursus worden aangepast naar wens, en kan de cursus worden gehouden op de locatie die u het beste uitkomt.
Contact
Mocht uw interesse gewekt zijn, dan kunt u contact opnemen voor meer informatie en verdere toelichting. Wij staan u graag te woord en kunnen u desgewenst kosteloos en vrijblijvend een offerte sturen.
Matjeskolk 9
7037 DZ Beek
Nederland
Telefoon: +31316532908 ( b.g.g. ) +31629516201
Email: info@bhvcursus.com